Rezerwacje


 Pełna oferta Karczmy na stronie www.karczmabrzeziniak.com

 

Szefem kuchni w karczmie jest Jacek Śliwiński.

 

  Bojkowska borowikowa 
przepis z około 1650 roku, zupa podawana na stołach dworskich w ówczesnych Bieszczadach, warzywny bulion z delikatnym wieprzowym mięsem , aromatyczne borowiki i delikatna śmietanka - zabiorą Was w podróż historyczną tej części Karpat 
Pstrąg Boba z Brzozowego Lasu ;smażony tradycyjnie na patelni pstrąg, masłem czosnkowym okraszony, podawany z talarkami oraz bukietem surówek zachwyci najwytrawniejszego smakosza ryb.
Olbrzymki Huculskie: Dwa opiekane na chrupiąco pierogi , nadziewane ziemniakami, serem, boczkiem, polewane masłem czosnkowym, serwowane w świeżym śmietanowo-czosnkowym sosem i surówką

 

Pełne MENU
 
ZUPY
Bojkowska borowikowa przepis z około 1650 roku, zupa podawana na stołach dworskich w ówczesnych Bieszczadach. 
Krem z pomidorów pomidorowa podawana ze śmietaną ,bazylią i bundzem
Żurek Staropolski  z jajkiem i kiełbasą i puree ziemniaczanym ze skwarkami
Kwaśnica na żeberku zupa regionalna gotowana na żeberkach

 
ZESTAWY OBIADOWE - RYBNE
Pstrąg Boba z Brzozowego Lasu smażony tradycyjnie na patelni pstrąg,  podawany z frytkami i surówka z białej kapusty

Pstrąg Warszawiaka pstrąg pieczony z ziemniakami puree, warzywami z wody oraz sosem miodowo-musztardowym

 Pstrąg Szefa Kuchni pstrąg pieczony w ziołach z sosem chrzanowym ,domowymi frytkami oraz pieczonymi warzywami (brokuł , marchew ,pietruszka )

ZESTAWY OBIADOWE

Schabowy w jajku  kotlet smażony w jajku z ziemniakami z patelni, carpaccio z ogórka (mizeria)

Kotleciki jagnięce szefa kuchni mięso jagnięce ,puree z borówek,groszku oraz dyni,kopytka z bryndzą ,sos miętowy

Rumsztyk bacy grubo siekane kotlety baranie na cebulce z szaszłykiem warzywnym

Zapiekanka pasterska baranina zapiekana wraz z puree ziemniaczanym i oscypkiem podawana z brokułami 

Ragout z jelenia grubo krojone mięso i warzywa w sosie na czerwonym winie z knedlem bułczanym

Filet z kurczaka marynowany w ziołach i czosnku ,puree marchewkowe,puree seler-gruszka,mix sałat

Polędwica Zakapiora  polędwica w sosie borowikowym z czosnkiem niedźwiedzim, kaszotto i buraczkami

Wątróbka Woźnicy wątróbka indycza podana na gorąco z jabłkami ,cebulą, grzybami oraz grzankami  

Olbrzymki Huculskie dwa duże pierogi z ziemniakami ,cebulą, serem i boczkiem ,podane z sosem czosnkowym i surówka z białej kapusty                                                                                                                          

Sałatka z kurczakiem  mix sałat ,pomidor,ogórek,lazur,kiełki,panierowane kawałki kurczaka ,sos winegret                                                                                                                                                                           

Sałatka zielona mix sałat ,pomidor, ogórek, lazur,kiełki, czerwona cebula ,sos winegret                                                    

Risotto z warzywami szpinak oraz warzywa z wody

Nuggetsy z kurczaka kawałki z piersi z kurczaka w panierce ,frytki ,surówka

Naleśniki na zielono ze szpinakiem ,serem feta polane sosem czosnkowym
Naleśniki na słodko z serem białym ,polane czekoladą lub konfiturą


Galeria


W celu dokonania rezerwacji prosimy o kontakt pod numerem telefonu:

  • 501 618 725
  • 502 378 699

bd e-mailowo:

biuro@brzeziniak.pl lub akbanaszek@poczta.onet.pl

Wi颥j informacji


Mapka terenu...



Mapka terenu



Copyright © 2011 Siedlisko Brzeziniak - All rights reserved. Realizacja:    BitArtis - Prezentacje multimedialne, Strony www